icon-arrow-right

Spoor

Reizigerstevredenheid is het belangrijkste doel van veel vervoerders. Dit betekent een trein die op tijd vertrekt. Een metro die iedere vijf minuten het station passeert. Goede informatie over vertrek- en aankomsttijden. 24 uur per dag, jaar in en jaar uit. RailCom verbindt en onderhoudt systemen in en rond het spoor. We beschikken over jarenlange ervaring en hebben een innovatief karakter.

Perron Informatie bord

Connectiviteit

Of het nu gaat om trein, tram of metro, RailCom realiseert door het aanleggen van complexe verbindingen dat veiligheids- en reizigersinformatiesystemen met elkaar communiceren. Hierdoor kan de reiziger tijdig en goed geïnformeerd worden over de laatste stand van zaken, veilig over het spoor van A naar B.

Zo heeft RailCom onder andere het volledige glasvezel (ATM) netwerk van ProRail uitgerold en op het station Utrecht CS de ontruimingsinstallatie en reizigersinformatieborden ontworpen en geïnstalleerd.

Voor meer informatie over connectiviteit klik hier.

Energievoorziening

Of het nu gaat om stroomvoorziening voor de bovenleiding of de bedieningsposten, beide zijn essentieel om treinen te kunnen laten rijden. Noodstroomvoorzieningen in bedienposten en technische ruimtes zorgen voor een maximale beschikbaarheid.

Het spoor heeft zijn eigen dynamiek en veiligheidseisen. Hiermee is RailCom al jaren vertrouwd. RailCom is volledig gecertificeerd voor installatie en het onderhoud langs het spoor.

RailCom is in staat om het ontwerp en de uitvoering zo te beheersen zodat de treinen kunnen blijven rijden.

Voor meer informatie over energievoorziening klik hier.

Security

Sociale veiligheid is actueel. Veiligheid voor de medewerkers en de passagiers is prioriteit. Camerasystemen rondom spoor en perron zijn essentieel om de veiligheid te bewaken. RailCom ontwerpt, installeert en monitort deze installaties. RailCom verzorgt dit voor nieuwbouw en in bestaande situaties met zo min mogelijk hinder voor de reiziger. Zo blijft de veiligheid onder iedere omstandigheid gegarandeerd.

Voor meer informatie over security klik hier.

Spoorbrug

Besturing I.A.

 

Spoorbruggen worden steeds vaker op afstand bestuurd. Om de hinder voor scheepsvaart en treinverkeer te minimaliseren is de beschikbaarheid van deze op afstand bestuurbare spoorbruggen van groot belang. De besturing dient up to date te blijven. Daarnaast dient de besturing gemonitord te worden om verstoringen te voorkomen. RailCom realiseert de modernisering van de besturingssystemen.

Voor meer informatie over besturing I.A. klik hier.

Managed Services

Om beschikbaarheid van het treinverkeer te garanderen is onderhoud en monitoring van het spoor noodzakelijk. RailCom heeft een serviceorganisatie die regulier onderhoud pleegt. Daarnaast heeft RailCom een monitoringscentrum die continu alle systemen bewaakt. De verzamelde data wordt geanalyseerd. Indien nodig worden de benodigde acties in gang gezet. Zo wordt een echte storing voorkomen.

Indien er toch een verstoring optreedt schakelt het 24*7 meld- en coördinatiecentrum VolkerSafeGuard een monteur in die ter plaatse de storing verhelpt.

Voor meer informatie over managed services klik hier.

Projecten

Alle projecten
+