icon-arrow-right
HomeProjecten Besturing spoorbruggen

Besturing spoorbruggen

Het vervangen van alle besturings- en communicatieapparatuur van 13 spoorbruggen in opdracht van ProRail.

Werkzaamheden

De oude brugbesturing is vervangen door het ProRail MPLS transmissie systeem Fides. 

De camera’s, intercomsystemen, benodigde PLC’s (incl. software) en bedieningstafels bij de brugbedienaar zijn vervangen en deels verplaatst naar de verkeersleidingsposten Zwolle en Groningen.

 

Alle systemen zijn voor aanvang van de werkzaamheden tijdens een FAT (factory acceptance test) getest op functionaliteit. Dit betekent dat we in de fabriek de complete installatie hebben nagebouwd zodat er getest kon worden met de juiste apparatuur en instellingen. Hiermee zijn de technische risico’s in het voortraject in kaart gebracht en waar nodig bijgestuurd om de daadwerkelijke ombouw en overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

In de week voor de overname is alle apparatuur geplaatst en gekoppeld. Gedurende de ombouwperiode is een scheepvaartstremming aangevraagd omdat sturing van de bruggen niet mogelijk was. Vervolgens is de complete nieuwe installatie middels een SAT (Site acceptance test) getest op functionaliteit. Hierna is de brug weer overgedragen aan ProRail en kan de brug weer via de reguliere procedure worden bediend vanaf de verkeersleidingspost.

Locaties

Smildervaart, Boorne, Deel, Prinses Magrietkanaal, Stadsgracht, Hoogeveenschevaart, IJsselbrug, Noord Willemskanaal, Greuns, Reitdiep, Hoendiep, Klifrak en Wijmerts.

Gerelateerde informatie

+