icon-arrow-right
HomeProjecten Aanleg noodstroomvoorziening

Aanleg noodstroomvoorziening

RailCom heeft eind 2015 een complete noodstroomvoorziening aangelegd voor de brandbluspompen op het emplacement Maasvlakte 2.

RailCom heeft een complete noodstroomvoorziening opgeleverd ten behoeve van 6 brandbluspompen, verspreid over het emplacement Maasvlakte 2.

Deze brandbluspompen worden vanuit verschillende gebouwen voorzien van spanning. Het werk bestond uit de complete engineering, uitvoering en inbedrijfstelling van de gehele installatie. Bijkomende uitdaging was een vaste opleverdatum die niet verschoven kon worden.

 

Noodstroom installatie

De opgeleverde installatie bestaat uit een noodstroomaggregaat, step-up en step down trafo’s (i.v.m. de lengte van de kabels) en verschillende automatisch werkende verdelers. De gehele installatie dient automatisch in- en uit te schakelen bij uitval van de voedende netspanning aan één van de pompen. Hierdoor kan de brandweer bij calamiteiten altijd blussen, ook als de normale netspanning wegvalt. RailCom heeft de installatie zo ontworpen en gebouwd dat aan de vereiste voorwaarden is voldaan en het project opgeleverd voor de vastgestelde datum. Zo kon het emplacement volgens planning in dienst worden genomen,

 

 

Gerelateerde informatie

+