icon-arrow-right
HomeProjecten OVT Utrecht

OVT Utrecht

Middenin de stad bouwt Utrecht aan het nieuwe stationsgebied, dat in 2030 naar verwachting 100 miljoen reizigers zal ontvangen. In het omvangrijke project komen reizen, werken, winkelen, wonen en ontspannen samen in een aantal deelprojecten, dat met de oude binnenstad het toekomstige centrum van de stad vormt. Een van de deelprojecten is het Utrecht CS, waar ProRail werkt aan een naadloze verbinding van trein, tram en bus. 

RailCom realiseert in de complexe omgeving op Utrecht CS camerabeveiliging, netwerkverbindingen, omroep- en reizigersinformatie-systemen, brandmeld- en ontruimingsinstallaties. RailCom werkt intensief samen met verschillende contractpartners in diverse contractvormen, zoals Design & Construct-contracten op basis van system engineering, contracten op basis van STABU-bestekken, regie- en service-contracten. Binnen deze samenwerkingen denkt RailCom mee met de diverse opdrachtgevers om te zorgen dat de werkzaamheden, in een omgeving waar 24/7 de reizigers in het bouwgebied aanwezig zijn, met zo min mogelijk hinder worden gerealiseerd. Om dit waar te kunnen maken, heeft RailCom professionele specialistische kennis op het gebied van (system-) engineering, contractmanagement, realisatie en onderhoud in huis. RailCom kan daarom over de volledige levenscyclus van diverse installatie de opdrachtgever ontzorgen. 

 

De diverse contracten worden door RailCom uitgevoerd met een enthousiast team professionals. 

“Het is interessant en leuk om samen te werken met veel verschillende bedrijven en partijen, in een complexe omgeving, waar de dagelijkse stroom reizigers gewoon doorgaat”, vertelt de projectleider, “we werken met z’n allen met veel plezier voor hetzelfde resultaat, op een grote bouwplaats met weinig ruimte voor logistiek, waar veel innovatie en infrastructuur samenkomt. Dat is iedere dag weer een uitdaging en ontzettend leerzaam.”

 

+