icon-arrow-right
HomeProjecten CBI Tram GVB Amsterdam

CBI Tram GVB Amsterdam

Vanuit GVB RailServices Tram is de uitvraag gekomen om vanuit de Centrale Besturing Installatie Tram de verouderde netwerk- en communicatieapparatuur in de gelijkrichterstations te vervangen.

Centrale Besturing Installatie Tram

Vanuit GVB RailServices Tram is de uitvraag gekomen om vanuit de Centrale Besturing Installatie Tram (CBI Tram) de verouderde netwerk- en communicatieapparatuur (Remote Terminal Units en Front-end systeem) in de gelijkrichterstations te vervangen. Een gelijkrichterstation is vergelijkbaar met een voedingschakelstation. 

Aanleiding opdracht

De netwerk- en communicatieapparatuur hebben het einde van hun technische levensduur bereikt. Vanwege de huidige eisen voor modernisering, veiligheid en uniformiteit, moeten deze systemen vervangen worden. Ook de wisselverwarmingen en waarschuwingsystemen zijn aan een moderniseringsslag toe. De software van het huidige systeem moet vervangen worden en geïntegreerd worden in de CBI voor de tram.

Omvang opdracht

  • het vervangen van de lokale besturing (RTU - remote terminal units) van 56 gelijkrichterstations (GS) verspreid door de stad
  • het overnemen van de meldingen van 180 straatkasten (WWS - wisselverwarmingen en waarschuwingsystemen) verspreid door de stad
  • het bouwen van een draadloos communicatie netwerk met een beschikbaarheid van minimaal 99,9% (TETRA netwerk van Entropia)
  • het bouwen van een front-end monitoring- en bedieningsysteem (SCADA)

Wij zijn inmiddels gestart met het project en de opleverdatum is gepland voor 1 juli 2016.

Gerelateerde informatie

+