icon-arrow-right
HomeProjecten Vervangen CCTV en omroepinstallatie

Vervangen CCTV en omroepinstallatie

 

In het voorjaar van 2015 heeft RailCom de Luidspreker, praatpaalposten en CCTV installatie vervangen bij de Prinses Maxima Sluizen. Omdat de bestaande installatie ca. 15 jaar oud was kon er geen correcte service meer verleend worden en werd de installatie steeds slechter.

 

Het project kent twee soorten uitvoeringen. De 34 stuks luidsprekers, 8 stuks praatpaalposten en de bijhorende installatie zijn 1 op 1 vervangen en het CCTV netwerk is Design & construct uitgevoerd. Bij het CCTV netwerk zijn de volgende onderdelen gerealiseerd:

-          29 stuks camera’s;

-          20 stuks camera connection boxen omgebouwd;

-          2 stuks bedieningsplekken opgebouwd;

-          4 km glasvezelkabel aangebracht en afgewerkt.

Omdat de bestaande camera’s analoog uitgevoerd waren moest de hele installatie vervangen worden. Door het nieuwe netwerk parallel op te bouwen is er geen tot weinig hinder ondervonden van deze werkzaamheden.

 

Omdat we te maken hadden met het hoogwaterseizoen waren er diverse eisen waar aan voldaan moest worden. Deze eisen moesten aangetoond worden door middel van een uitvoeringsplan, waar tot in detail moest worden beschreven wat en hoe we de werkzaamheden gingen uitvoeren. Ook staat in dit plan beschreven hoe we de veiligheid en functionaliteit van de nieuwe installatie waarborgen.

 

De complexheid van dit project zat hem in het in dienst zijn van de sluizen. Omdat de scheepsvaart continu doorgaat moest alles eind van de dag weer naar behoren werken. Door een juiste samenwerking met de bedienaren en het goed afstemmen hebben we alle werkzaamheden kunnen uitvoeren zonder enige hinder.

 

Door te werken met een vast team en één aanspreekpunt voor de klant hebben we dit project met een volle tevredenheid kunnen afronden.  

Feiten & cijfers

Gerelateerde informatie

+